Tészta
- 14 dkg graham keksz morzsa
- 5 dkg cukor
- 6 ek/10 dkg vaj, olvasztva
Epres réteg
- 23 dkg krémsajt
- 11 dkg tejföl
- 10 dkg cukor
- 2 db tojás
- 3 dkg liszt
- 8 dkg eper püré (fagyasztott/friss eper turmixolva, szitán átnyomkodva a magok miatt)
- 1 tk eper aroma (opcionális, ajánlott)
- Néhány csepp eperpiros ételfesték (ajánlott)
- 23 dkg krémsajt
- 11 dkg tejföl
- 10 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1 tk vanília aroma
- 60 ml tej
- 3 dkg kakaópor
- 3 dkg liszt
- 23 dkg krémsajt
- 11 dkg tejföl
- 2 db tojás
- 10 dkg cukor
- 2 tk vanília aroma
- 60 ml tej
- 5 dkg liszt
Keverjük össze a kekszet, cukrot és az olvasztott vajat, amíg összeáll. Nyomkodjuk egy 22 cm átmérőjű kerek tortaforma aljára és oldalára. Tegyük mélyhűtőbe!
Elektromos keverővel, vagy egy habverővel állítsuk össze a három féle krémet.
Vegyük ki a fagyasztóból a formát és a zebra torta technikájával adagoljuk bele a színes tölteléket.
Középre 2-4 ek vaníliás krémet teszünk, annak a közepére 2 ek epres krémet, annak a közepére 2 ek csokoládés krémet…
Minden réteg az előzőt megnyomja, szétnyomja szép lassan, így alakul ki a végére, hogy a torta keresztmetszete a felvágáskor a zebra csíkjaira hasonlít.
Süssük 175 °C-os sütőben 65 percig (tűpróba).
Hagyjuk bent a sütőben, lassan kihűlni, ez minimum egy óra.