Hozzávalók
Tészta
- 11 dkg vaj
- 6 dkg étcsokoládé, durvára vágva
- 20 dkg cukor
- 2 db nagy tojás
- 1 tk vanília kivonat
- 1,5 tk piros ételfesték
- 8 dkg liszt
- csipet só
Krém
- 23 dkg krémsajt (mascarpone), szobahőmérsékletű
- 7 dkg cukor
- 1 db nagy tojás
- 1/2 teáskanál vanília aroma
Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra
Alufóliával béleljünk és vajazzunk ki egy 20 vagy 22 cm-es négyzet alakú formát.
Vízgőzön, vagy mikrohullámú sütőben olvasszuk össze a vajat és a csokoládét.Keverjük nagyon simára és néhány percig tegyük félre hűlni.
Egy nagy tálban, habverővel keverjük össze a cukrot, a tojást, a vanília aromát és a piros ételfestéket. Adjuk hozzá a csokoládés keveréket, és keverjük simára.
(Élénkebb vörös árnyalathoz még egy fél teáskanál festéket tegyünk hozzá.)
Adjuk hozzá a lisztet és a sót a tálba, és keverjük teljesen homogénné.
Öntsük az előkészített tepsibe.
Készítsük el a sajttorta keveréket.
Egy közepes tálban, keverjük a krémsajtot, a cukrot, a tojást és a vanília kivonatot simára. Öntsük rá a tészta tetejére, és óvatosan egy kés segítségével helyenként bele nyúlva emeljük/forgassuk össze a rétegeket.
Süssük 35-40 percig, tűpróbáig.
Teljesen hűtsük ki a szeletelés előtt.
Forrás: http://bakingbites.com/2010/12/red-velvet-cheesecake-brownies/