Betyár jól néz ki ez a süti!
Az édes, mandulás tésztán a savanykás citromszelet, hmmm ellenállhatatlan párosítás.
Hozzávalók
- 15 dkg vaj, szobahőmérsékletű
- 1 db tojás
- 1 ek citromhéj
- 20 dg őrölt mandula
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- 1 ek citromlé
- 1 db tojássárgája
- 3-4 db citrom
Adjuk hozzá mandulát, a porcukrot, lisztet és a citromlevet is.
Osszuk a tésztát két részre és formáljuk őket 5 cm átmérőjű rudakká.
Melegítsük a sütőt 180 °C-ra.
A tésztát vágjuk 4 mm vastag szeletekre. Tegyük őket kivajazott sütőlapra, és kenjük át a tetejüket tojássárgájával.
A megmosott, leszárított citromokat vágjuk nagyon vékony 3-5 mm-es szeletekre, tegyük őket a sütemények tetejére, szórjuk meg cukorral.
Süssük 12-15 percig, az utolsó 5 percben grillfokozattal segítsünk rá, hogy a tetejére szórt cukor rákaramellizálódjon.
Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.
Forrás:http://www.liveinternet.ru/users/emmainna/post256376311/#