Gazdag diós, kókuszos töltelék, savanykás mázzal, mmmm
Hozzávalók
Tészta
- 12 dkg liszt
- 11 dkg vaj, szobahőmérsékletű
- 3 dkg porcukor
Töltelék
- 8 dkg kókuszreszelék
- 33 dkg barna cukor
- 13 dkg apróra vágott dió
- 2 ek liszt
- 1/2 teáskanál sütőpor
- csipet só
- 2 db tojás
- 1 tk vanília aroma
- 20 dkg porcukor
- 3 ek olvasztott vaj
- 2 ek friss citromlé
- 1 citrom reszelt héja
Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra.
Készítsünk elő egy 23 x 23 cm nagyságú tepsit, az alját és két oldalát béleljük zsírpapírral, a másik két oldalát vajazzuk ki.
Keverjük össze robotgépben a tésztához a vajat és a lisztet, a porcukor hozzáadásával.
Nyomkodjuk a kezünkkel a tepsibe, időnként vizezzük be az ujjainkat, hogy a tészta ne ragadjon rá.
Süssük 12-15 percig.
Keverjük össze a száraz hozzávalókat (kókusz, barna cukor, dió, liszt, sütőpor, só),
Egy tálkában villával keverjük össze a tojásokat és adjuk a száraz keverékhez, a vaníliával együtt.
Töltsük az elősütött tésztára és süssük további 20-25 percig.
A citrom mázhoz keverjük simára habverővel a porcukrot, az olvasztott vajat, a citromlevét és a héját. Kenjük a forró, megsült sütemény tetejére, és hagyjuk lehűlni, legalább 30 percig.
Forrás: http://www.glorioustreats.com/2013/05/lemon-coconut-bars.html