Hozzávalók
- 500 g liszt
- 10 g friss élesztő vagy 50 g száraz
- 10 g só
- 350 g víz
Alaposan gyúrjuk át, rugalmas tésztát kapunk, amit tegyünk egy tálba, takarjuk le és hagyjuk meleg helyen, duplájára kelni (kb. 1 óra).
Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra.
Tegyük a tésztát lisztezett deszkára, osszuk 4 dkg-os darabokra.
Mindegyiket nyújtsuk ki, takarjuk le és hagyjuk további 5 percig pihenni.
Ellenőrizzük, hogy se a munkafelületre, se a sodrófára nem tapadt fel tészta.
Nyújtsuk ki újra mindegyik darabot kerekre, a vastagsága 2-3 mm legyen.
Tegyük őket sütőlapra és süssük 5-7 percig.
Sütőrácson hagyjuk kihűlni, fém dobozban, lefedve, néhány napig tárolhatóak.
Tálaláskor egy vizes ecsettel „fessünk” egy kis kört rá, és óvatosan nyomjuk be a tésztát, hogy meg tudjuk tölteni salátával.
Forrás: http://selenav.livejournal.com/27178.html
Így néz ki megtöltve, a recept ugyanaz, a kép forrása:http://emilya-cooking.livejournal.com/31165.html