Hozzávalók
- hagyma, jó nagy fejek, és lehetőleg nem csípősek (még mindig sajnálom,hogy nálunk nincsenek azok a bizonyos óriási méretű, édes, spanyol hagymák)
- 2,5 dl tej
- 3 db felvert tojás
- só
- palacsintapor
- olaj
- petrezselyem
A hagymákat pucoljuk meg, vágjuk szeletekre, bontsuk gyűrűkre.
Keverjük össze a tejet a tojást és a sót, majd áztassuk bele a hagyma karikákat 30 percre.
Aztán a szeleteket forgassuk meg a palacsintaporba, és süssük olajban, aranybarnára.
Óvatosan, nyomkodás nélkül rendezzük be a megsült karikákat egy kenyérsütő, vagy tetszés szerinti formába és 200 °C hőmérsékletű, előmelegített sütőben süssük 10-15 percig. Ha kész, borítsuk ki a formából. Díszítsük petrezselyemmel.
Forrás: http://grandmotherskitchen.org/recipes/index.php?page=focus&id=486#.UfvigNLIaL0