- 6 nagy, édes paprika, különböző színekben
- 1 csésze főtt rizs
- 2 ek apróra vágott friss petrezselyem vagy koriander
- 1 tk fokhagyma por
- 1 zellerszár, apróra vágva
- 1/2 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
- 1 sárgarépa, megtisztítva és felaprítva
- 1 paradicsom, maggal és apróra vágva
- 1-2 ek jalapeno paprika maggal és apróra vágva
- 2 csirkemell, főzve, apróra vágva
- 30 dkg cheddar sajt reszelve
- 1 doboz tejszínes kukorica (nálunk sajnos nem kapható, de egyszerűen elkészíthető: vajon hagymát dinsztelünk, rátesszük a kukoricát, felöltjük egy kis vízzel és majdnem puhára főzzük, akkor adunk hozzá tejszínt, fűszerezzük cukor/só, bors és sűrűre főzzük.)
- 2 teáskanál taco fűszerkeverék
- chili szósz (ízlés szerint)
- 2 db avokádó, apróra vágva
- olívaolaj
- Díszítéshez:
- paradicsom szeletek, jalapeno karikák
Vágjuk le a megmosott paprikák tetejét, magozzuk ki és forró víz alá nyomva főzzük 3-4 percig.
Szedjük papírtörlőre fejjel lefelé, hogy kicsurogjon belőle a víz.
Pirítsuk a zellert, a hagymát, a sárgarépát, a paradicsomot és jalapenot egy kis olívaolajjal egészen addig, amíg a hagyma üveges lesz. Keverjük össze a főtt rizst a pirított zöldségekkel egy nagy tálban. Adjuk hozzá a főtt, apróra vágott csirkét, 10 dkg cheddar sajtot, a tejszínes kukoricát,ízesítsük be taco fűszerkeverékkel és 1-2 tk chili szósszal (vagy lehet Tabasco szósszal is).
Ha esetleg még nem száradt meg a paprika belseje, akkor töröljük ki és töltsük meg őket.
(Ha marad a töltelékből, akkor tegyük mellé megsütni)
175°C-on süssük 30 percig, szórjuk rá a többi sajtot, tegyük a tetejére a díszítést és toljuk vissza amíg megolvad a sajt.
Tálaljuk megborsozott, kockára vágott avokado ágyon.
Forrás: http://www.chindeep.com/2012/06/04/cheesy-chicken-nacho-stuffed-peppers/