8/24/2013

New York Cheesecake

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása
A legfinomabb sajttorta szerintem ez. 
Nem olcsó, nem egyszerű és nem is készül el gyorsan. 
Ellenben felejthetetlen.

Hozzávalók
Alap
  • 22 dkg graham keksz morzsa (lehet kakaós is)
  • 7 dkg vaj
  • 7 dkg kristálycukor
  • csipet só
Összemorzsoljuk, és egy kerek, 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába, kicsit az oldalára is nyomkodjuk.
285°C-ra előmelegítjük a sütőt, és 5 percig elősütjük.

Töltelék

  • 1kg 13 dkg Philadelphia krémsajt, szobahőmérsékletű
  • 35 dkg cukor
  • 3 ek liszt
  • 5 egész tojás + 2 tojás sárgája (szobahőmérsékletű)
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 db narancs finomra reszelt héja
  • 1 db citrom finomra reszelt héja

Előmelegítem a sütőt 285°C-ra.
A krémsajtot összekeverem a cukorral, a liszttel és a citrusok héjával, a vaníliával, és egyenként hozzákeverem az egész tojásokat és a sárgájákat. Ráöntöm a morzsás alapra.
Két lehetőség van a folytatásra:
1. Vagy jó alaposan betekerjük alufóliával a tortaformát, így bebugyolálva beleállítjuk a gáztepsibe, és mikor már a két tepsi bent van az előmelegített sütőben akkor forró vízzel feltöltjük a gáztepsit. (én így szoktam)
2. Vagy rácsra hagyományosan betesszük, és a sütő aljába betolunk egy másik tepsit/edénykét amit feltöltünk vízzel.
12 percig a forró, előmelegített sütőben sütjük, egy kicsit fel fog emelkedni, arra figyeljünk (mert mindenkinek más a sütője, hogy a teteje semmiképpen ne barnuljon!)
Utána, vegyük vissza hőfokot 93°C-ra, nyissuk ki a sütő ajtaját, amíg eléri ezt a hőmérsékletet.
Kb. 2-2,5 óra alatt sül készre. Tűpróbával ellenőrizzük, akkor jó, ha amikor a formát megrázogatjuk csak éppen a közepe remeg.
Legalább egy éjszakára hagyjuk a hűtőben kihűlni.

Forrás: http://www.epicurious.com/recipes/food/views/New-York-Cheesecake-102592

Ha gyors sajttorta recept kell, ami olcsóbb, szóljatok!
De ez az eredeti, az igazi sajttorta, szerintem, a többi csak ezt követheti 






Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (38) Dekor (16) Desszert (387) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (368) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (79) Főétel (17) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (29) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (13) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (30) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)