Hozzávalók
- 45 dkg mályvacukor
- 12 dkg vaj (+ a forma kikenéséhez egy kevés)
- 22 dkg puffasztott rizs
- 1 csomag görögdinnye italpor
- 1 csomag lime italpor
- Mazsola, csokoládé chips vagy csokival bevont napraforgómag a díszítéshez
Héj
Vajazzunk ki 2 db 20 cm átmérőjű kerek tortaformát.
Melegítsük fel a vaj felét és 20 dkg mályvacukrot kis lángon, jól keverjük össze. Mikor felolvadtak a mályvacukrok akkor főzzük még két percig és adjuk hozzá a lime italport és a 10 dkg puffasztott rizst.
Egy vajas spatulával nyomkodjuk a keveréket a formák széléhez körben, ez lesz a dinnyék héja.
Görögdinnye húsa
Melegítsük fel a vaj felét és 25 dkg mályvacukrot kis lángon, jól keverjük össze. Mikor felolvadtak a mályvacukrok akkor főzzük még két percig és adjuk hozzá a görögdinnye italport és a maradék puffasztott rizst.
Egy vajas spatulával nyomkodjuk a formák közepébe. Tegyük hűtőszekrénybe tálalásig.
A dinnye magokat imitálhatjuk csokoládéval, mazsola darabokkal vagy csokival bevont napraforgó szemekkel.
A formából kiszedve felvághatjuk gerezdekre, hurkapálcára szúrva látványos édes meglepetés.
Az italporok ételfestékkel helyettesíthetőek.
Forrás: http://www.glorioustreats.com/2012/06/watermelon-krispie-treats.html