Hozzávalók (12 db)
Tészta
- 17 dkg vaj, szobahőmérsékletű
- 30 dkg cukor
- 3 nagy tojás
- 1 vanília rúd kikapart magja
- 2 tk sütőpor
- ½ tk szódabikarbóna
- ¼ tk só
- 30 dkg liszt
- 3,2 dl tej
- piros ételfesték
Keverjük krémesre a cukrot a vajjal, egyesével adjuk hozzá a tojásokat, majd a vanília magokat, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
Mikor már teljesen homogén krémünk van, akkor adjuk hozzá részletekben a lisztet és a tejet (adag liszt, keverés, adag tej, keverés, adag liszt…) Mikor minden benne van még fél percig közepes fokozaton keverjük meg.
Öntsünk körülbelül 1 ½ csésze (1 csésze 2,4 dl) tésztát egy kisebb tálba és keverjünk hozzá 2-3 cseppnyi ételfestéket. Öntsük egy kivajazott 20 cm-es négyzet alakú sütőformába és süssük 20 percig, tűpróba. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt 12 db, kisméretű szív kiszúróval kivágjuk a sütemény közepére kerülő belső szívecskéket.
Tegyünk minden kapszliba 2 púpozott ek sima tésztát. Óvatosan nyomjuk bele a szíveket, fedjük be őket további tésztával.
Süssük 24 percig, vagy amíg a szélük barnulni kezd, és a sütemény állaga ujjal benyomva rugalmas. Hagyjuk a formában 10 percig, majd szedjük ki tovább hűlni rácsra.
Recept: http://bakeitinacake.com/recipes/heartinacupcake