Hozzávalók
- 50 dkg kukorica
- 6 dkg liszt (vagy kukoricaliszt vagy rizsliszt, stb.)
- 1 db tojás
- 5 dkg cheddar sajt, reszelve
- 5 dkg krémsajt, szobahőmérsékletű
- 2 jalapeno paprika, kockára vágva
- 2 szelet bacon, megpirítva, kockára vágva
- 1 tk piros paprika
- 1 tk koriandermag, pirítva és őrölve
- 2 db újhagyma, karikára vágva
- 1 marék zöld koriander, apróra vágva
- 1 lime, héja és leve
- 2 ek olaj
A 2 ek olaj kivételével keverjük össze a hozzávalókat. Adjunk hozzá annyi lisztet, hogy pogácsákat tudjunk formálni belőle.
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben és süssük közepes lángon, aranybarnára, oldalanként 2-4 perc.
Kínáljuk Jalapenos öntettel
Hozzávalók
- 10 dkg krémsajt, szobahőmérsékletű
- ½ dl joghurt vagy görög tejföl vagy majonéz
- ½ dl író
- 1/4 csésze friss, ecetes vagy sült jalapeno
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 újhagyma
- 1 evőkanál koriander
- 2 evőkanál bacon, sütve (opcionális)
- só és bors ízlés szerint
Forrás: http://www.closetcooking.com/2013/07/jalapeno-popper-corn-fritters.html