Töltött vagy sima kalács tésztákhoz
Videós segítség az 5.perctől jön a lényeg:http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NJPHRjYOKn8
A beigli tekercshez hasonlóan feltekert tészta végéből levágunk egy darabot.
Utána a maradékot hosszában félbevágjuk, de nem végig!
Annyi maradjon egészben, mint amilyen hosszút levágtunk az imént belőle.
Most fogjuk az egyben hagyott végét és magunkfelé hajlítva buktassuk át magán,a videón ez látszik. Tekerjük össze a szárakat a végére illesszük be a levágott darabkát.
Lehet ugyan csak simán tepsire téve is sütni, de a mintát úgy adja ki tökéletesen ha formában sütjük.
Ez a forma lehet hosszú, de lehet kerek is: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhcy_qDQpva-IPyembt3jzRkJLiEjhtBOtPZEBq-wRrLIL7pX73OaXiLggTn5n0w96_eBEwfO9ihstMnh_dj6qgGjsIR9hAr0aqM725YjAVUMS43DwTbfybN8LNHyDEnjb5QJVaZDstRmM/s400/Treccia+russa+068.jpg