Hozzávalók
Alap
- 25 dkg liszt
- 10 dkg barna cukor
- 22 dkg vaj, szobahőmérsékletű
- 23 dkg krémsajt, szobahőmérsékletű
- 20 dkg cukor
- 3 nagy tojás
- 1,5 tk vanília aroma
- 3 Granny Smith (zöld) alma, meghámozva, kimagozva és apróra vágva
- 1/2 tk őrölt fahéj
- 1/4 tk őrölt szerecsendió
- 22 dkg barna cukor
- 12,5 dkg liszt
- 5 dkg zabpehely
- 11 dkg vaj, szobahőmérsékletű
Keverjük össze a lisztet és a barna cukrot, majd morzsoljuk össze a vajjal. Nyomkodjuk egyenletesen egy 22x33cm nagyságú alufóliával bélelt tepsibe. Süssük 15 percig, vagy amíg enyhén megpirul.
Keverjük a krémsajtot 17 dkg cukorral egy elektromos keverővel, közepes sebességgel simára.
Ezután adjuk hozzá egyesével a tojásokat és a vaníliát. Keverjük össze, és öntsük a tésztára.
Egy kis tálban keverjük össze az apróra vágott almát, a maradék cukorral (3 dkg), a fahéjjal és a szerecsendióval. Oszlassuk szét egyenletesen a krémsajtos keveréken.
Egy tálban keverjük össze a morzsa hozzávalót és szórjuk az almás rétegre.
Süssük 40-45 percig.
Kínáljuk karamell öntettel
- 10 dkg barna cukor
- 0,6 dl tejszín
- 2 ek vaj
- csipet só
- 1 tk vanília aroma
körülbelül 7 percig, vagy tovább, sűrűre.
Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vaníliát és főzzük, sűrítsük még egy percig legalább.
Töltsük kis befőttes üvegbe, így ha marad akkor később is feltudjuk használni. (Hűtőszekrényben néhány napig eláll.)
Forrás: http://www.the-girl-who-ate-everything.com/2010/09/caramel-apple-cheesecake-bars.html