Hozzávalók
- 1 doboz Guinness sör
- 7 dl tejszín
- 20 dkg étcsokoládé, apróra vágva
- 8 nagy tojás sárgája
- 13 dkg cukor
Keverjük össze a felét 5,4 dl tejszínnel és kis/közepes lángon kezdjük melegíteni, amíg buborékok kezdenek kialakulni, akkor vegyük le a tűzről, keverjük össze a csokoládéval, és hagyjuk, hogy elolvadjon.
Keverjük össze a tojássárgájákat 10 dkg cukorral, és lassan keverjük a sörös keverékhez.
Főzzük kis lángon, amíg besűrűsödik, kb 15 perc. Kézi mixerrel 1 percig, a legnagyobb fokozaton keverjük át, majd szűrjük át egy szitán poharakban, úgy hogy a tetejéig maradjon 2.5 cm hely. Fedjük le és tegyük a hűtőszekrénybe.
Szirup:
Sűrítsük a maradék sört közepes lángon 1 evőkanálnyi mennyiségre, kb 15-20 perc, majd hagyjuk kihűlni.
Verjük habbá a maradék tejszínt a maradék cukorral.
Kanalazzunk a puding tetejére a szirupból, díszítsük a tejszínnel.
Forrás: http://www.closetcooking.com/2012/03/guinness-chocolate-pudding.html