Hozzávalók
- 100 g vaj, hidegen, kockára vágva
- 250 g liszt
- csipet só
- ½ tk vanília
- 100 g porcukor
- 1 db tojás
- 100 g étcsokoládé
Gyúrjunk belőle sima tésztát. Formáljunk belőle egy golyót,
csomagoljuk be fóliába és hagyjuk pihenni a hűtőben fél órát.
Zsírpapír vagy folpack között nyújtsuk a tésztát 7 mm vastagságúra,
és egy késsel vágjuk ki a jellegzetes teafilter formákat. Tegyük őket
zsírpapírral bélelt sütőlapra, szúrjuk ki a cérnaszála helyét ahol majd fel
tudjuk kötni, pl. egy szívószál segítségével.
Előmelegített 180 ° C hőmérsékletű sütőben kb. 15-16 perc
alatt sül készre. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt felemelnénk a sütőlapról.
Mártsuk a végeiket olvasztott csokoládéba, tegyük őket a
dermedésig zsírpapírra.
Fűzzünk cérnát át a lukon, ragasszunk rá papírt, mint
ahogyan az az eredeti filtereken is van.