Hozzávalók
- 30 dkg fehér csokoládé, apróra vágva
- 5 dl tejszín
- 2,5 db lime finomra reszelt héja
Amint a csokoládé olvadni kezd, adjuk hozzá a reszelt lime héját is. Keverjük simára, és hagyjuk szobahőmérsékletűre visszahűlni.
Keverjük hozzá a maradék tejszínt és habverővel keverjük közepes keménységű habbá.
Töltsük a kínáló poharakba, és minimum 6 órára tegyük a hűtőszekrénybe. Kínáljunk hozzá zöldcitrom krémet!
Zöldcitrom krém
- 9 dkg porcukor
- 11 dkg vaj, apró darabokra vágva
- 1 lime finomra reszelt héja
- 1,8 dl frissen facsart citromlé
- 3 db friss tojás, felverve
Sterilizáljunk kis befőttes üvegeket (5 dl mennyiséghez).
Vízgőzön melegítsük a cukrot, a vajat, a reszelt héjat és a citromlevet.
Amikor vaj már olvadt, habverővel keverjük hozzá az előtte villával felvert tojás.
Folyamatos keveréssel sűrítsük be, 8-10 perc. Töltsük az előkészített üvegekbe, hűtsük le.
Két hétig felhasználható.
Forrás: http://fromthe-kitchen.blogspot.hu/2013/06/three-ingredient-white-chocolate-lime.html