Hozzávalók
- 1 csirke
- 2 ek vaj, szobahőmérsékletű
- 2 ek apróra vágott friss rozmaring
- 1 gerezd fokhagyma, zúzva
- 1/2 tk só
- 1/2 tk frissen őrölt fekete bors
- 90 dkg piros (magtalan) szőlő
- 1/2 ek olívaolaj
- 2-3 friss rozmaring ág
Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra.
A vajat keverjük össze a rozmaringgal, fokhagymával, sóval, borssal.
A felét kenjük be a csirke bőre alá (mell és comb részen), a másik felével pedig kenjük be kívülről.
Csirke hasüregébe tegyünk egy maroknyit szőlőt és a rozmaring ágakat.
Nem muszáj, de ezen a linken elérhető egy rövid videós bemutató, a csirke profi összekötözéséről:http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=x3bieEEYEAk
Egy tálban keverjük össze a szőlőt, az olíva olajat és egy csipet sót és borsot. Nem kell külön a szőlőszemekről leszedegetni a szárat, így kevésbé robbannak fel sülés közben.
Tegyük a csirkét egy tepsibe és szórjuk mellé a szőlőt. Kb 1,5 óra alatt sül készre.
Hagyjuk 5-10 percet pihenni, mielőtt még felvágnák.
Néhány dekorációnak félre tett szőlőszem kivételével a többit törjük össze és kínáljuk a hús mellé.
Forrás: http://www.insockmonkeyslippers.com/rosemary-roasted-chicken-with-roasted-grapes