Nagyon szeretjük a vajas kekszeket. A dobozt, kénytelen vagyok dugdosni, különben egy pillanat alatt kiürül.
Főleg habzsákból nyomtam eddig a sütőlapra a tésztát. De ez a zacskós módszer nagyon tetszik! Praktikus.
Hozzávalók
Oldjuk fel a kávéport a forró vízben, majd tegye félre hűlni.
Keverjük krémesre, simára a vajat és a porcukrot. Adjuk hozzá a vaníliát és a már langyosra hűlt kávét.
Végül a lisztet is keverjük bele. Alacsony sebességgel dolgozzunk, ne keverjük sokáig, csak amíg feltétlen szükséges, hogy a liszt elkeveredjen!
Adjuk hozzá a csokoládé darabokat, már csak kézzel keverjük a masszához!
Nagyon ragacsos lesz.
Ezért is szuper ez a zacskós módszer!
Tegyük a tésztát egy 27 x 27 cm-es önzáró (vagy más néven zárható) zacskóba. Tegyük le az asztalra és simítsuk el a tésztát a zacskóban, zárjuk be a végét, és így fektetve tegyük a hűtőszekrénybe minimum 2 órára, maximum 2 napra. Ez a tészta mennyiség ebbe a zacskó méretbe passzol.
Készítsünk elő 2 db zsírpapírral, szilikonos sütőlappal bélelt tepsit. Ha nincs két tepsi, akkor, amíg az első adag sül, a tészta feltétlen kerüljön vissza a hűtőbe!
Vegyük ki a zacskót a hűtőből, vágjuk fel az oldalait és tegyük át belőle a tésztát egy sima, zsírpapírral lefedett vágólapra (akkorára, ami befér a hűtőszekrénybe!).
Vágjuk a tésztát kockákra, mindegyik közepébe villával kétszer szúrjunk bele, teljesen át az aljáig. Tegyük 20 percre a hűtőszekrénybe.
Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra.
Toljuk a két előkészített tepsire lerakosgatott kekszet a sütőbe. 18-20 perc alatt sül készre. Félidőben cseréljük fel a tepsiket, ami fent volt, tegyük le és fordítsuk is közben át őket, amelyik oldal kint volt, kerüljön belülre!
Tálaláshoz szórjuk meg porcukorral!
Forrás, lépésről lépésre fotók:http://pudgefactor.com/2012/08/05/espresso-chocolate-shortbread-cookies
- 1 ek instant kávépor
- 1 ek forró vizet
- 22 dkg vaj, szobahőmérsékletű
- 8 dkg porcukor
- ½ tk vanília aroma
- 25 dkg liszt
- 11 dkg csokoládé, apróra vágva
Oldjuk fel a kávéport a forró vízben, majd tegye félre hűlni.
Keverjük krémesre, simára a vajat és a porcukrot. Adjuk hozzá a vaníliát és a már langyosra hűlt kávét.
Végül a lisztet is keverjük bele. Alacsony sebességgel dolgozzunk, ne keverjük sokáig, csak amíg feltétlen szükséges, hogy a liszt elkeveredjen!
Adjuk hozzá a csokoládé darabokat, már csak kézzel keverjük a masszához!
Nagyon ragacsos lesz.
Ezért is szuper ez a zacskós módszer!
Tegyük a tésztát egy 27 x 27 cm-es önzáró (vagy más néven zárható) zacskóba. Tegyük le az asztalra és simítsuk el a tésztát a zacskóban, zárjuk be a végét, és így fektetve tegyük a hűtőszekrénybe minimum 2 órára, maximum 2 napra. Ez a tészta mennyiség ebbe a zacskó méretbe passzol.
Készítsünk elő 2 db zsírpapírral, szilikonos sütőlappal bélelt tepsit. Ha nincs két tepsi, akkor, amíg az első adag sül, a tészta feltétlen kerüljön vissza a hűtőbe!
Vegyük ki a zacskót a hűtőből, vágjuk fel az oldalait és tegyük át belőle a tésztát egy sima, zsírpapírral lefedett vágólapra (akkorára, ami befér a hűtőszekrénybe!).
Vágjuk a tésztát kockákra, mindegyik közepébe villával kétszer szúrjunk bele, teljesen át az aljáig. Tegyük 20 percre a hűtőszekrénybe.
Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra.
Toljuk a két előkészített tepsire lerakosgatott kekszet a sütőbe. 18-20 perc alatt sül készre. Félidőben cseréljük fel a tepsiket, ami fent volt, tegyük le és fordítsuk is közben át őket, amelyik oldal kint volt, kerüljön belülre!
Tálaláshoz szórjuk meg porcukorral!
Forrás, lépésről lépésre fotók:http://pudgefactor.com/2012/08/05/espresso-chocolate-shortbread-cookies