Hozzávalók (2 személyre)
- 5 dkg keksz morzsa
- 2 ek vaj, olvasztva
- 12 dkg krémsajt
- 12 dkg tejföl
- 1 db tojás
- 6 dkg porcukor
- 2 ek friss narancslé
A morzsát keverjük össze a vajjal és nyomkodjuk a pohár aljára.
Robotgéppel alacsony fokozaton keverjük néhány másodperc alatt krémesre a krémsajtot a tejföllel. Adjuk hozzá a porcukrot, a tojást majd gyors keverés után a narancslevet is.
Öntsük a morzsára, és tegyük 2 percre a mikrohullámú sütőbe 700 W-ra
Ha a közepén már buborékozik, akkor már ki lehet venni, ilyenkor még remeg, de a hűléstől majd megszilárdul.
Hagyjuk először szobahőmérsékletre lehűlni, majd tegyük be a hűtőbe 1,5-2 órára.
Díszítsük kakaóporral, bogyós gyümölcsökkel, tejszínhabbal.
Forrás: http://www.liveinternet.ru/users/vallensia-pro/post279291077/