A néhány nappal ezelőtt posztolt Csokoládés, áfonyás rolád torta (http://on.fb.me/11x00ZW) variációja, ez a színátmenetes ombre torta.
A képek az elkészítéshez is segítséget nyújtanak.
Szükséges hozzá egy 20 cm átmérőjű kerek tortalap (nincs színezve). Ennek a középre kerül egy 5 cm-átmérőjű henger formában sült tészta (nincs színezve). Amit körbe vesz 3 db egyre sötétedőbb színre kevert tészta, melyeket téglalap alakú (7.5 x 25 cm) formában sütünk meg. Továbbá 2 db (ugyanilyen méretű) még egy árnyalattal sötétebbre színezett tésztalap, ez már a torta külseje lesz.
A krémmel megkent kerek tortalap közepére állított henger alakú tészta köré, krémmel töltve spirálisan feltekerjük a tésztát. Az esetleges felesleget a végén vágjuk le.
A nagyvilág érdekes receptjei, konyhai trükkjei, megvalósítható praktikái.
Magyar mértékegységekre átszámolt, könnyen beszerezhető alapanyagokból készült receptek. Minden bejegyzés alatt megtalálod az eredeti forrást.