Tegnap almát sütöttünk leveles tésztában, édesen, most jöhet a körtés variáció sósan, sajtosan:
- 3 db körte
- fél citrom leve
- 20 dkg leveles tészta
- kevés tej
- Töltelék:
- 15-20 dkg Fontina sajt ( félkemény, tejszínes, olasz sajt, helyettesíthető pl. ementálival) reszelve
- 8-10 dkg kék sajt, reszelve
- 1 ek brandy
- Tetejére:
- 5 dkg dió, apróra vágva
A hámozott, félbe vágott körtének vágjuk ki úgy a magházát, hogy a szára megmaradjon. Egy kanállal nagyobbítsuk meg az üreget, a kikapart körtét tegyük félre a töltelékhez.
Kenjük át citromlével, hogy ne barnuljon.
Leveles tésztából készítsünk a zsírpapírral bélelt tepsire, üregével lefelé fordított körtékre burkolatot.
Vágjunk a tetejére körtefa levél imitációt, amit rögzítsünk az eredeti szár mellé.
Késsel mintázzuk a felületét, kenjük át tejjel. Süssük előmelegített sütőben 200°C-on 25-30 percig.
Ha kész, fordítsuk fel őket és az üregekbe töltsük bele a reszelt sajtos, brandys, pépesített körte darabokból készített keveréket. A tetejére szórjuk rá a diót.
Forrás: http://sharemykitchen.com/recipes/my-recipes/starters-and-appetizers/mini-pies-with-pears-and-blue-cheese/