Hozzávalók (12 db)
- 30 dkg mélyhűtött leveles tészta
- 5 dkg vaj
- csipet só
- 15 dkg liszt
- 4 db tojás
- 10 dkg ementáli sajt, reszelve
A leveles tésztát kiolvasztjuk.
2.5 dl sós vízbe vajat teszünk, majd felfőzzük. Hozzákeverjük a lisztet, masszává fog összeállni.
Langyosra hűtjük, egyenként hozzátesszük a tojásokat és addig keverjük, amíg fényes lesz, majd a reszelt sajtot is hozzáadjuk.
A leveles tésztát liszttel beszórt deszkán kinyújtjuk, és a kis fém tortaformákat kibéleljük vele.
A sajtos tésztát habnyomóval a formákba töltjük.
250 °C-ra előmelegített sütő középső rácsára toljuk (a sütő aljára egy vízzel teli csészét helyezünk) és a hőfokot azonnal 175 °C-ra mérsékeljük. Aranysárgára sütjük. A sütő ajtaját sütés közben ne nyissuk ki!