Ez az ötlet azt hiszem leginkább gyerekeknek, gyerek lelkű felnőtteknek fog tetszeni.
Két almaszelet közé kent mogyoróvaj, a szélek apróra vágott mandulába forgatva.
A mogyoróvaj, az nem a nutella, ahogyan az sokak fejében tévesen rögzült!
A nutella egy márka, mogyorókrém, törökmogyoróból készül, édesítve, kakaóval, csokoládéval…
A mogyoróvaj pedig, amit az amerikai filmeken kenyérre kennek a lekvárral pl., az natúr földimogyoróból készül.
Ha egy jó turmixgépünk van otthon és beleszórjuk a földimogyorót, akkor egyszerűen mi magunk is elkészíthetjük a mogyoróvajat, lehet pici olajjal krémesebbé varázsolni és csipet sóval, csipet cukorral az ízeket fokozni, nem nagy ördöngösség az egész.
A két íz, mogyoróvaj és mogyorókrém összehasonlíthatatlanul más!
A mogyoróvaj édes és sós is, ez a kettősség hív maga mellé újabb ízeket, a savanyút, a csípőset, vagy emeli ki a meglévő kontrasztot.
Amerikai szendvicseken a mogyoróvaj akár savanyú uborkával, majonézzel vagy hagymával párosul.
Elvis Presley kedvenc, azóta már róla elnevezett szendvicse pl. mogyoróvajjal, pirított baconnel és banánnal készült. Külön oldala is van a wikipédián:
http://en.wikipedia.org/wiki/Peanut_butter,_banana_and_bacon_sandwich