Megjegyezném, azért, hogy természetesen az én pitémnek, persze, kizárólag omlós tésztából a Dédike receptje alapján nincs párja.
De szeretem kipróbálni az ilyen újításokat. Aztán majd kiderül
Készülhet bármilyen gyümölcs (körte, meggy, barack…) felhasználásával, a konkrét példa almával illusztrálja a sütési folyamatot.
Hozzávalók
- 4 db alma
- 2 db tojás
- 2 ek tej
- 1 tk vanília aroma
- 12 dkg porcukor
- 6 dkg liszt vagy étkezési keményítő
- 2 tk fahéj
- 16 szelet fehér kenyér
- 2 ek vaj
Egy másik tálban a lisztet a fahéjjal és a porcukorral.
A meghámozott, kis kockákra vágott almát pároljuk 10 percig közepes lángon, majd keverjük hozzá a lisztes keveréket.
A kenyérszeleteket kettesével melegítsük meg pár másodperc alatt a mikrohullámú sütőben.
Az egyikre tegyünk két evőkanállal a töltelékből, borítsuk rá a másik szeletet és egy pohárral szúrjunk ki belőle kerek formákat.
Mártsuk őket a tejes-tojásos keverékbe és a vajon süssük meg.
Tálaljuk tejszínhabbal és megszórhatjuk fahéjjal.
Forrás, lépésről-lépésre képek:http://www.bestyummyrecipes.com/easy-fried-apple-pies-recipe