Nagyon szeretem Kevin Lynch receptjeit.
Éhesen nem szabad az oldalát böngészni.
Hozzávalók
- 10 dkg Stilton (kék sajt), szobahőmérsékletű, morzsolva
- 5 dkg vaj, szobahőmérsékletű
- 12 dkg liszt
- 6 dkg kukoricakeményítő (vagy liszt)
- csipet só
- 0,5 tk durva darált feketebors
- 1 ek rozmaring, apróra vágva
Keverjük össze a lisztet, a kukoricakeményítőt, a sót és a borsot.
Egyesítsük a két keveréket, majd adjuk hozzá a rozmaringot.
A süteményeket formázzuk, és tegyük zsírpapírral bélelt tepsire.
A tepsit toljuk be minimum fél órára a hűtőszekrénybe.
Előmelegített sütőben 175°C-on, süssük 8-14 perc alatt világosbarnára.
Ha kész hagyjuk a tepsiben kihűlni.
Forrás: http://www.closetcooking.com/2011/12/stilton-and-rosemary-shortbread.html