A szomszédom rendszeresen készít savanyúságot, olyan dolgokból is, amikre nem is gondoltam volna, hogy finom. Pl. tavaly áthozott egy üveg zsenge, kolbásztökből készült variációt. Annyira ízlett, hogy idén ültettem kolbásztököt, már alig várom, hogy teremjen.
A minap meg, a terasz szélén csücsült egy üveg kovászos uborka. De nem a hagyományos, hanem Sváb kovászos uborka.
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
Hozzávalók:
kapor
uborka
krumpli
só
Egy nagy uborkás üveg aljára tegyél 1 csokor kaprot. Erre egy sor karikára vágott nyers burgonyát, majd jöhetnek rá a megmosott és felhasított, friss uborkák. A tetejére szintén karikára vágott krumpli, és arra még 1 csokor kemény szárú kapor, amely alkalmas arra is, hogy leszorítsa az egészet.
Végül öntsd le langyos, sós vízzel (literenként 1 ek só).
Kistányérral letakarva, 3 nap alatt elkészül.
További ízesíthető tormával, fokhagymával, mustármaggal.