Az angol yorkshire puding amerikai verziójának is hívják.
Néhány alapvető hozzávalóból készülő könnyű, üreges belsejű tészta.
Lehet édes, tejszínhabbal, lekvárral, pudinggal, gyümölcsökkel
és lehet sós, sajtokkal, húsokkal…
Nevét azért kapta, mert sütés közben a tészta megduzzad, durran, pattogó hangot ad.
Hozzávalók (12 db)
- 6 nagy tojás
- 3,6 dl tej
- 18 dkg liszt
- nagy csipet só
- 1,5 ek cukor
Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra
Kenjük ki a sütőformákat vajjal.
Keverjük össze habverővel a tejet és a tojást. Adjuk hozzá a lisztet, a sót és a cukrot, keverjük simává.
Töltsük a tésztát ¾ - ig a formákba.
Az eredeti popover forma így néz ki:http://ecx.imagesamazon.com/images/I/71OdXH1ieKL._SL1500_.jpg
De, ha nincs is menő, professzionális sütőformánk akkor sem állíthat meg senki és semmi, hogy popovert süssünk!
Ennek híján készülhet a tészta muffin formában, hőálló edényben, de ahogy pl. ezen a blogon láttam, zsírpapírral bélelt cserépben is: http://www.likemamusedtobake.com/2010/05/17/blt-prime-popovers/
Kb. 30 perc alatt sül meg, akkor kapcsoljuk ki a sütőt, támasszuk ki egy fakanállal az ajtaját, és hagyjuk minimum 10 percig még benne.
Forrás: http://www.katyelliott.com/blog/2010/12/making-popovers.html