Hozzávalók
Piskóta réteg
- 3 tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 30 dkg málna (de lehet, szamóca vagy szeder is)
- 2 dkg vaníliás pudingpor (főzős)
- 2 ek víz
- 8 dkg cukor
- 6 dkg vaníliás pudingpor (főzős)
- 6 dl tej
- 12 dkg cukor
- 25 dkg háztartási keksz
A tojásból, a lisztből és a cukorból klasszikus módon piskótát készítünk.
A sárgájákat habosra keverjük a cukorral, hozzá adjuk a lisztet, majd mikor azzal is jól elkevertük akkor óvatosan beleforgatjuk az előzőleg habbá vert fehérjéket.
Kisméretű (nálam 18 x 24) sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180°C-on, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni, eltávolítjuk a sütőpapírt, és visszahelyezzük a tepsibe.
A málnás krémhez a gyümölcsöt egy kis lábasba tesszük a cukorral, majd egy fakanállal pépesre törjük (az se baj, ha darabos marad). A pudingport simára keverjük 2 evőkanál vízzel, majd kis lángon, folyamatos kevergetéssel besűrítjük vele a málnát.
Még forrón a piskótára kenjük.
A vaníliás krémhez a pudingport kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk a cukorral, és az elkevert pudingport hozzáadva sűrű krémmé főzzük.
Ezt a pudingos krémet, mielőtt bőrösödni kezdene, még melegen ráöntjük a vaníliás krémre.
A tetejére, egymás mellé szorosan háztartási kekszeket rakunk. 10-15 percig hagyjuk hűlni, majd betakarjuk folpackkal, hogy a keksz megpuhuljon.
Hűtőben pihentetjük legalább fél, még jobb egy napig.