A melegben néha nem kíván az ember komolyabb ételt enni, csak egy finom, hűvös, jó ízű salátát.
A 90-es években volt egy időszak, amikor minden étterem sopszkát kínált, minden házibulin, hétvégi, kerti partin volt sopszka. Divat volt sopszkát enni.
Fogalmam sincs, hogy az utóbbi években, vajon miért nem hallottam még ezt a szót se, hogy sopszka?!
De most leírtam vagy négyszer, hogy újra divatba hozzam. Mert nagyon finom, mert nagyon egyszerű.
Hozzávalók
- 40 dkg kígyóuborka
- 2 db húsos zöldpaprika
- 4-5 db paradicsom
- 1 db nagy vöröshagyma
- só
- néhány ek olaj
- pár csepp borecet
- 10 dkg juhsajt (pl. sirene)
A zöldpaprikát hosszában félbevágjuk, kicsumázzuk, kierezzük, és fél centis csíkokra aprítjuk.
A hagymát negyedekre vágjuk és nem túl vékonyra felszeleteljük.
Az így előkészített zöldséget összekeverjük, megsózzuk, és az ecetes olajban megforgatjuk.
1-2 óráig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, majd tálalás előtt a juhsajtot a tetejére reszeljük.
Petrezselyemmel, olívabogyóval díszíthetjük.