Az édeskés kukorica, a sós szalonna és fetasajt, a savanykás lime csodás keveredése egy mártogatósban.
Hozzávalók
- 1 ek vaj vagy szalonna zsír
- 2 cső kukorica
- 2 db nagy avokádó, tört
- 15 dkg fetasajt, morzsolt
- 1 db lime frissen facsart leve
- 1 db jalapeno paprika, apróra kockázva
- 1 fej lilahagyma, apróra kockázva
- 1 evőkanálnyi koriander levél, apróra vágva
- só és bors
Olvasszuk fel a vajat közepes lángon, tegyük rá a kukoricákat és 6-10 perc alatt süssük meg, legyen meg az a jellegzetes pörkölt szín. Ha van lehetőség ezt szabadban, tűzön, grillen elkészíteni az a legjobb!
Az összes hozzávalót keverjük össze a csőről levágott, grillezett kukoricaszemekkel.
Opcionális hozzávalók, amiktől csak még finomabb lehet:
1 ek majonéz
1-2 kockára vágott paradicsom
pirított szalonna kocka
Forrás: http://www.closetcooking.com/2013/06/corn-and-cotija-guacamole-aka-esquites.html