A spirál és a mozaik keksz képei már bejárták a világhálót, most itt az új formázási technika.
Természetesen lehet színezni vagy tovább gondolni az ízesítést…
Hozzávalók
Fehér tészta
- 7 dkg vaj
- 7 dkg porcukor
- 2 ek méz
- 1 tojássárgája
- 15 dkg liszt
- 1/4 tk szódabikarbóna
- 1 tk fahéj
- csipet só
- 15 dkg liszt
- 7 dkg vaj
- 7 dkg barna cukor
- 1 db tojás
- 4 ek kakaó
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 / 2 teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
- csipet fahéj
Gyúrjuk össze a tészták hozzávalóit és tegyük a két gombócot fél órára a hűtőszekrénybe.
Felezzük el a gombócokat, így most lett 2 fehér és 2 kakaós.
Nyújtsunk 1 db kakaós gombócot 28 x 12.5 cm méretű téglalappá (ez lesz a külső réteg).
Egy fehér gombócból formázzunk egy 28 cm hosszúságú hengert (ez lesz a sütemény közepe).
A maradék tésztákat egyesével nyújtsuk ki 4 x 28 cm hosszúságú téglalappá és vágjuk őket 7 -7 vékony csíkra. Felváltva tegyük őket egymás mellé. Ezek alkotják a fogas kerék fogait. Ezzel a csíkos tésztával burkoljuk be a középső fehér tésztahengert. (Egy folpack darab segítségével könnyebben tudunk bánni vele.)
Most fedjük be a külső réteggel, a kakaós tészta lappal, és tegyük fél órára a hűtőszekrénybe.
Vágjuk fel szeletekre és előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 12-15 percig.
Forrás: http://pisirpisirebilirsen.blogspot.hu/2013/02/yildiz-kurabiye.html