Férfiak milliói vágynak rá, vajon milyen is Angelina csókja?
Szerintem karamellás
Hozzávalók
- leveles tészta
- 2 tojásfehérje
- csipet só
- 17 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
A fehérjéket egy csipetnyi sóval és a cukrokkal verjük nagyon kemény habbá.
Nem baj, ha a cukor nem oldódik fel a habban teljesen, sőt! Sütés közben karamellizálódni fog.
A tésztát 2-3 mm vastagságúra nyújtsuk ki és szaggassunk belőle egy pohár vagy pogácsaszaggató segítségével kőröket.
Minden kör közepére tegyünk 0,5-1 teáskanál fehérjehabot.
A tésztakőrök képzeletbeli tengelyének két szélén csippentsük be a tésztát. De arra vigyázzunk, hogy a habkupac lehetőleg ne nyomódjon össze!
Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 160°C-ra előmelegített sütőben süsük 40 percig.
Meleg még nagyon törékenyek, csak ha már teljesen kihűlt tudjuk sérülés nélkül levenni őket a lapról.
Forrás és lépésről lépésre képek:
http://www.edimdoma.ru/retsepty/49663-vozdushnoe-pechenie-guby-anzheliny-dzholi