Fejenként 1-1 bucinak/zsemlének vágjuk le a kalapját, és szedjük ki a belsejét.
(Ezt most nem használjuk fel, tegyük félre, zsemlemorzsához pl.)
Vajazzuk ki a belsejét, sózzuk, borsozzuk.
A töltelék lehet bármi otthon található finomság keveréke.
Pl. reszelt sajtok, feta sajt, kolbász kockák, sült szalonna darabok, sonka, karamellizált hagyma, paradicsom kockák, gomba, salsa szósz, ketchup, mustár, kerülhetnek bele zöld fűszernövények
(petrezselyem, koriander, kakukkfű ...) megölthetjük előfőzött és kis kockákra vágott burgonyával…
Ha megtömtük üssünk rá a tetejére egy tojást, lehet csak fehérjét is, és lehet a tojást akár fel is verni és úgy önteni rá, vagy lehet a tojást összekeverni a töltelékkel.
175°C-ra előmelegített sütőben süssük 10-12 percig, majd lazán fedjük le alufóliával és süssük még 20-25 percig.
A sütési idő attól is függ, hogy mennyire szeretnénk átsütni a tojásokat!
Lépésről lépésre képek: http://tastykitchen.com/blog/2012/04/customizable-bread-bowl-breakfast/