Egy újabb látványos megoldás, leveles tésztából.
A töltelék persze rajtunk múlik, mert hát senki meg nem akadályozhat, hogy kipróbáljam almás, túrós vagy mákos pite töltelékkel, vanília krémmel vagy tejfölös, sajtos vagy bolognai szósszal.
Hozzávalók
Vágjuk a tésztát hosszában 5 egyenlő csíkra. Osszuk a spenótos tölteléket végig, hosszában a tésztacsíkok közepére. Lisztbe mártott ujjakkal zárjuk össze a töltelék felett a tésztát.
Zsírpapírral bélelt tepsire kezdjük el középről betekerni spirál formában a megtöltött tésztacsíkot, úgy, hogy ahol összecsíptük az a rész legyen alul.
Kenjük meg a tetejét tojássárgájával és szórjuk meg mákkal/szezámmaggal, és tegyük 180 °C-ra előmelegített sütőbe 20-25 percre, amíg aranybarna lesz.
Forrás és lépésről-lépésre képek: http://vene-ro4ka.livejournal.com/21060.html
A töltelék persze rajtunk múlik, mert hát senki meg nem akadályozhat, hogy kipróbáljam almás, túrós vagy mákos pite töltelékkel, vanília krémmel vagy tejfölös, sajtos vagy bolognai szósszal.
Hozzávalók
- leveles tészta
- 40 dkg fagyasztott spenót
- 10 dkg feta sajt
- 10 dkg kemény sajt
- 1 db tojás
- 1 tojássárgája a kenéshez
- mák vagy szezámmag megszórni
Vágjuk a tésztát hosszában 5 egyenlő csíkra. Osszuk a spenótos tölteléket végig, hosszában a tésztacsíkok közepére. Lisztbe mártott ujjakkal zárjuk össze a töltelék felett a tésztát.
Zsírpapírral bélelt tepsire kezdjük el középről betekerni spirál formában a megtöltött tésztacsíkot, úgy, hogy ahol összecsíptük az a rész legyen alul.
Kenjük meg a tetejét tojássárgájával és szórjuk meg mákkal/szezámmaggal, és tegyük 180 °C-ra előmelegített sütőbe 20-25 percre, amíg aranybarna lesz.
Forrás és lépésről-lépésre képek: http://vene-ro4ka.livejournal.com/21060.html