Ezek a kis perecek éppen csak annyira sósak, hogyha édessel párosítjuk, akkor izgalmas íz hatást érhetünk el.
Sót sokszor használunk az ételekbe ízfokozónak, ebben az esetben a perec lett az ízfokozó, és jól csinálja a dolgát.
Hozzávalók
- 1 csésze krémes mogyoróvaj
- 2 evőkanál lágy vaj
- 6 dkg porcukor (lehet esetleg több)
- 15 dkg barna cukor (lehet esetleg több)
- perec
- 1 tábla étcsokoládé
Két perec közé töltsünk 1-1 kanálka tölteléket, kicsit lapítsuk össze, és tegyük megszilárdulni a fagyasztószekrénybe minimum fél órára.
Tördeljük egy tálba a csokoládét és melegítsük mikrohullámú sütőben. 30 másodperces időközönként keverjük meg, amíg teljesen meg nem olvad.
Vegyük ki a perec szendvicseket a fagyasztóból, és gyorsan mártsuk meg félig az olvasztott csokoládéban. Amikor mind kész, toljuk vissza a tálcát a fagyasztóba, tároljuk ott a tálalásig.
Forrás: http://saucypants.com/blog/peanut-butter-pretzel-bites/