Görögdinnye-lime sorbet
A sorbet szó az arab „sharab” szóból származik, jelentése ital.
Merthogy itták, mostanában már inkább kanalazzuk, mint a fagylaltot. Amitől lényegében abban különbözik, hogy a sorbet vízzel készül, szemben a tejjel vagy tejszínnel készülő fagylalttal.
Hozzávalók
250 ml víz
20-30 dkg cukor, ízlés szerint, és a görögdinnye édességétől függően
8 csésze (2,5 dl-es) kockára vágott friss görögdinnye
80 ml lime frissem facsart leve
Főzzük sziruppá a vizet és a cukrot közepes lángon. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Turmixgépben keverjük simára a görögdinnye kockákat a sziruppal és a lime levével.
Fagylaltgéppel fagyasszuk meg, kínáljuk a dinnye héjába visszatöltve, cikkekre vágva.