Hozzávalók:
- 2 csésze szamóca (kb. 30 dkg)
- 2 ek balzsamecet
- 2 ek cukor
- 2,5 dl tejszín
- 2.5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 3 tojás sárgája
Öntsük alufóliával bélelt tepsibe, hogy a kisülő levét, jól össze tudjuk gyűjteni.
Süssük előmelegített 220 °C-os sütőben, amíg elkezd karamellizálódni, körülbelül 15-20 percig.
Tegyük át a megsült gyümölcsöt a levével együtt a hűtőszekrénybe.
Melegítsük fel (felforrnia nem kell!) a tejszínt, a tejet és a cukrokat egy lábasban. Kis lángon, folyamatos keverés közben adjuk hozzá egyesével a tojássárgájákat. Sűrítsük be, majd hűtsük le.
Keverjük hozzá a sült szamócát és öntsük a fagylaltgépbe.
Forrás: http://www.closetcooking.com/2009/07/roasted-strawberry-balsamic-ice-cream.html