A tetején lévő sült vajas mázért is rajongok.
Hozzávalók
Tészta
- 30 dkg cukor
- 23 dkg tejföl
- 11 dkg vaj, szobahőmérsékletű
- 2 db tojás
- 3 db érett banán, villával összetörve
- 2 tk vaníliaaroma
- 25 dkg liszt
- 1tk szódabikarbóna
- 3/4 tk só
- 13 dkg dió, apróra vágva
- 5 dkg vaj
- 5 dkg világos barna cukor
- 3 ek tej
- 1,5 tk vaníliaaroma
- 25 dkg porckor
Keverjük krémesre a cukrot, a tejfölt, a vajat, és a tojást.
Az összetört banánhoz adjuk hozzá a vaníliát.
Az átszitált liszthez keverjük a szódabikarbónát, a sót.
Egyesítsük a keverékeket, majd adjuk hozzá az apróra vágott diót.
Terítsük el a tésztát a tepsiben, és süssük előmelegített 175 °C hőmérsékletű sütőben 20-25 percig, aranybarnára.
Amíg a sütemény sül, készítsük el a tetejére a mázat.
Melegítsük fel a vajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon. Adjuk hozzá a barna cukrot, folyamatosan kevergessük vele kb. 2 percig. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá porcukrot, a vaníliát és a tejet.
Keverjük simára, ahogy hűl még sűrűsödni fog.
A tészta legyen még meleg, amikor elterítjük rajta a szintén még meleg mázat.
Hidegen és meleg egyaránt finom.
Forrás: http://www.iheartnaptime.net/banana-nut-brownies/