Tészta
- 9 db fehérje
- 30 dkg cukor
- 30 dkg kókusz
- 3 ek keményítő
Krém
- 9 db tojássárgája
- 15 dkg cukor
- 30 dkg tejföl
- 2 tk liszt
- 20 dkg vaj, szobahőmérsékletű
- friss kivi, pucolva, szeletekre vágva
A tészta hozzávalóit harmadoljuk, és három részletben kisütjük előmelegített 200 °C hőmérsékletű sütőben. 26 cm-es kerek, zsírpapírral bélelt, kivajazott, lisztezett formában.
Egy laphoz szükséges:
Három fehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verünk. Beleforgatunk 10 dkg kókuszt és 1 ek keményítőt.
Krém
A tojássárgájákat keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a tejfölt és a lisztet, keverjük össze és kis lángon, folyamatos keverés közben sűrítsük be. Hűtsük ki, és adjuk hozzá a vajat.
Rétegezzük a tésztát, a krémmel, és a kivivel.
Az édes tészta és krém ízét a savanykás gyümölcs jól kiegészíti.
Forrás: http://dreamfood.ua/page,1,1,975-tort-kokosoviy.html