Hozzávalók (12 db)
- 2 db tojás
- 15 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 6 ek kakaó
- 10 dkg csokoládé, apróra vágva
- 1 cs vaníliás cukor
- 15 dkg vaj, szobahőmérsékletű
- 1 cs sütőpor
A cukrot a tojással és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a puha vajhoz adjuk.
Ezután hozzáöntjük a liszttel elkevert kakaót és sütőport, összedolgozzuk.
Végül a csokoládé darabokat is belekeverjük. Állagában a hagyományos muffin tésztától eltérő, habosabb az eredmény.
Ha túl sűrű, kevés joghurttal vagy tejjel tovább lazíthatjuk.
Öntsük papírral bélelt muffin sütő mélyedéseibe.
Előmelegített sütőben 180°C hőmérsékleten tűpróbáig sütjük.
Pólya
- 18 dkg mascarpone
- 9 dkg tejszín
- 1 ek porcukor
- ½ cs tejszínhabfixáló
A szemét legegyszerűbben cukorkákból tudjuk kirakni.