Hozzávalók
- 3 db tojás
- 90 g liszt
- 90 gramm cukor
- csipet só
- 1 cs gyümölcskocsonya por
- 10 dkg étcsokoládé
Óvatosan, hogy ne törjön össze a hab, egyesével adjuk hozzá a sárgájákat is.
Mikor már egynemű, keverjük bele (szintén a hab állagára vigyázva) az átszitált lisztet.
Habzsákból nyomjunk a zsírpapírral kibélelt, vajazott, lisztezett tepsire 3-4 cm átmérőjű köröket.
Hagyjunk helyet a tészta pöttyök között, hogy ahogy terjednek sülés közben ne follyanak szét!
180°C hőmérsékletűre előmelegített sütőben süssük aranybarnára (kb.6-8 perc).
A gyümölcskocsonyát készítsük el a zacskón levő utasítás szerint. (Ha van otthon valamilyen házi készítésű zselénk, kocsonyánk az még jobb.)
Öntsük alufóliával bélelt tepsire, és mikor megszilárdult, kerek kiszúróval vágjuk ki a piskótára való méretű töltelékeket belőle.
Ha először végignyomkodjuk a kiszúrót az egész felületen, akkor a „hálót” egyben le tudjuk húzni a karikák körül, és már csak a pöttyöket kell felszednünk a fóliáról.
Tegyük a kihűlt tésztapöttyökre a zselét, és vonjuk be a vízgőzön felolvasztott csokoládéval.
Forrás:http://www.minchanka.by/slavip/biscuits_with_jelly_in_chocolate.html