Hozzávalók
Tészta
- 200 g sovány túró
- 1 db tojás
- 85 g vaj
- 1 ek cukor
- 1/4 tk só
- 0,5 tk sütőpor
- 150 g liszt
Töltelék
- 2 db nagy alma
- kevés mazsola (opcionális)
- 1 ek vaj
- 2 ek cukor (ha savanykás alma, akkor lehet több)
- vanília vagy/és fahéj ízlés szerint
Ha a túró nagyon szemcsés, akkor törjük át szitán.
Keverjük össze a cukorral, a sóval és a vajjal.
Adjuk hozzá az előtte villával enyhén felvert tojást, majd az átszitált és sütőporral elkevert lisztet. Gyúrjunk belőle lágy tésztát
(Ha szükséges, akkor adhatunk még hozzá lisztet.)
Takarjuk le, hagyjuk pihenni míg elkészül a töltelék.
Hámozzuk meg, és vágjuk apró kockákra az almát.
Olvasztott vajon pároljuk puhára kis lángon a cukorral, a levét főzzük le róla.
A végén, adjuk hozzá a vaníliát, a fahéjat és a mazsolát. Keverjük össze és hagyjuk hűlni egy kicsit.
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, vajazzuk ki.
A tésztát osszuk 10 részre, töltsük meg, a széleit jól zárjuk össze, kenjük meg tojással.
Formailag lehet másmilyen is, pl. kör alakú, megtöltve majd félbe hajtva.
Süssük aranybarnára kb. 20-30 perc.
Forrás: http://vipvkusnyashka.ru/pirozhki-s-yablokami-iz-tvorozhnogo-testa.html