Berzsenyi: A közelítő tél
Mi a zefír? Enyhe, kellemes nyugati szellő.
És még valami más is, az oroszok zefírnek hívják ezt a zselatinos, habos édességet.
Nem fordítanám át ezt mályvacukorra, maradjon csak meg zefírnek, szép ez a szó.
Ez a csokis variáció 20 perc alatt elkészül!
Hozzávalók
- 2 tk zselatin
- 1,8 dl víz
- 17 dkg cukor
- 1,25 dl méz
- 10 dkg 70%-os csokoládé
Olvasszuk fel a csokoládét (vízgőzön, vagy mikrohullámú sütőben).
Tegyük a cukros részt, az olvasztott csokoládét, és a mézet robotgépbe, keverjük nagy fokozaton habosra 10 percig.
Öntsük zsírpapírral bélelt, nagyon vékonyan kiolajozott formába és tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe. Ollóval, késsel vágjuk fel kockákra és forgassuk meg porcukorba, vagy kakaóporba.
Forrás: http://i.ovkuse.ru/blogs/recepti-7816/shokoladnyi-zefir-za-20-minut.html