Egyesít minden bűnösen finomat:
Tészta kéreg
- 25 dkg keksz, morzsára darálva
- 11 dkg vaj, olvasztva
- 3 ek cukor
Az összetevőkből gyúrjunk tésztát, és nyomkodjuk 22 cm-es kerek forma aljára, és 4 cm magasságban az oldalára.
Süssük előmelegített 175 °C hőmérsékletű sütőben 10 -12 percig .
Vegyük ki a sütőből és hagyjuk rácson kihűlni.
Karamellás krém
- 11 dkg vaj olvasztva
- 11 dkg barna cukor
- 2 tk vanília aroma
- 3 dl cukrozott sűrített tej
Forraljunk fel habzásig a vajat, a cukrot, és a vanília aromát.
Adjuk hozzá folyamatos keverés közben a sűrített tejet. Közepes lángon főzzük 3-4 percig, miközben a keverék kicsit sötétebb színű lesz.
Vegyük le a tűzről és öntsük az előkészített kéregre.
Tegyük minimum 2 órára a hűtőszekrénybe, vagy akár tovább is.
Banán krém
- ½ l tejszín
- 3 ek porcukor
- 1 tk vanília aroma
Tegyük az elkészült banános habot az alaposan lehűtött karamell rétegre.
Szórjuk meg csokoládé forgáccsal.
Minimum egy órát hűtsük a tálalás előtt.
Forrás: http://www.nlrockrecipes.com/2011/08/banoffee-pie.html