Nem csak jól néz ki, de az a bizonyos 3 percig életben maradó típus, kipróbáltam.
Hozzávalók
Tészta
- 2 db tojás
- 20 dkg cukor
- 2,5 dl tejföl
- 15 dkg liszt
- 1 tk szódabikarbóna 1 tk ecetben futtatva
- 2 ek kakaó
- 5 dl tejföl
- 20 dkg cukor
- (opcionálisan vanília aroma)
- 10 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 2 ek kakaó
- 2 ek tejföl
Zsírpapírral bélelt 18 cm-es kerek forma aljába, éppen csak annyi tésztát öntsünk, hogy befedje a papírt vékonyan.(Érdemes rögtön két papírt vágni!)
Előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 10 perc).
Kivesszük a tésztát, rácson hagyjuk kihűlni, lehúzzuk róla a papírt.
A tészta maradékát (ez a nagyobb rész) a papírral újra kibélelt formába öntjük és ezt is megsütjük, tűpróbáig kb. 20-25 perc.
Ha ez a tészta is kihűlt, kockára vágjuk.
A tortaforma aljába betesszük a lapot, és a kockákat a tejfölös krémmel a tetejére rétegezzük.
Tegyük a hűtőszekrénybe és hűtsük le, mielőtt ráöntjük a mázat, kb. 2 óra.
A mázhoz a vajat olvasszuk fel kis lángon, ha ereszt vizet egy kicsit főzzük le, adjuk hozzá a cukrot, a tejfölt majd a kakaót. Öntsük a torta tetejére és tegyük vissza minimum 1 éjszakára a hűtőszekrénybe.
Az ijesztően híg krémet a tészta másnapra mind beszívja, és egy nedves, lágy, krémes állagú süteményt kapunk.