Hozzávalók
- 15 dkg liszt
- 2 tk sütőpor
- 1/2 tk őrölt fahéj
- 1/2 tk só
- 2 db tojás, szobahőmérsékletű
- 10 dkg barna cukor
- 10 dkg kristálycukor
- 1,2 dl olaj
- 2 tk vanília aroma
- 2-3 db zöld alma (méretétől függ, hogy hány darab)
- 1,5 csészényi (egy csésze 2,5 dl) vajkaramella
- 1 ek tejszín
Melegítsük elő a sütőt 175 °C hőmérsékletűre.
Béleljük ki papírral a muffin forma mélyedéseit.
Keverjük össze a lisztet, a sütőporral, a fahéjjal és a sóval.
Egy másik tálban keverjük össze a tojásokat, a kétféle cukrot, majd adjuk hozzá az olajat és a vaníliát is.
Reszeljük le az almákat.
Keverjük össze a lisztes és a tojásos részt, ha már egynemű, akkor adjuk hozzá a reszelt almát.
Töltsük fel a tésztával a formát ¾ részig. Süssük aranybarnára, tűpróbáig, kb. 25-30 perc.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Mikrohullámú sütőbe téve melegítsük össze a karamellát és a tejszínt, fél percenként keverjük meg.
A muffinokat fejjel lefelé tartva mártsuk a karamellbe, a tetejét szórjuk meg apróra vágott (pirított) dióval.
Forrás: http://therecipecritic.com/2012/09/caramel-apple-cupcakes