A reggeli teám mellé el tudnék majszolni párat.
Hozzávalók
- 2 dkg kakaó
- 4 tk instant kávé
- 1 tk őrölt fahéj
- 10 ek forró vizet
- 11 dkg vaj, szobahőmérsékletű
- 13 dkg cukor
- 1 tk vanília aroma
- 1 db tojás
- 1/2 tk só
- 22 dkg liszt
Öntsük rá a forró vizet, és keverjük össze. Tegyük félre.
Keverjük a vajat a cukorral krémesre. Üssük bele a tojást, adjuk hozzá a vaníliaaromát és a sót, és keverjük össze újra. Öntsük hozzá a kakaós keveréket, majd fokozatosan a lisztet, és keverjük simára.
Formáljuk a tésztát labdává, csomagoljuk be és tegyük 1 órára a hűtőszekrénybe.
Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra, a sütőlapot béleljük ki zsírpapírral.
A tésztát vágjuk 18 részre, formáljunk a darabokból először kis labdákat. Majd ezekből sodorjunk 30 cm hosszú köteleket. A perec alak kialakítását praktikusabb egyből a sütőlapon végezni.
A tésztát szórjuk meg kevés cukorral, majd toljuk 10 percre a sütőbe. Rácson hagyjuk kihűlni, tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Forrás: http://zoomyummy.com/2009/11/17/chocolate-pretzels