De nem.
Sokkal inkább egy tejes pite szerűség, almával. Márpedig a szalonnát szeretem és a tejes pitét is, és az almát is, tök logikus.
Hozzávalók (kis tepsi, 20 × 15 cm)
- 60 dkg alma (3 db nagy alma kb.)
- 6 dkg cukor
- 2 ek brandy vagy pl. amaretto likőr
- 2 db tojás
- egy citrom reszelt héja
- 8 dkg liszt
- 25 dkg tej
- 1,5 dkg vaj
- barna cukor ( tetejére, opcionális )
Az almákat hámozzuk meg, vágjuk vékony szeletekre, majd tegyük őket egy tálba, öntsük rá az alkoholt, adjuk hozzá a cukor felét (3 dkg), és hagyjuk így 15-20 percig.
A tojásokat keverjük simára a maradék cukorral, citromhéjjal és a liszttel. Apránként, folyamatos keverés közben öntsük hozzá a tejet.
A tésztához keverjük hozzá a bepácolt almát.
Öntsük kivajazott, lisztezett tepsibe. A tetejére szórhatunk egy kis barna cukrot, nagyon finom, ahogyan karamellizálódik, és kis darabka vajat.
Fedjük le egy darab alufóliával, és süssük 200 °C hőmérsékletű, előmelegített sütőben 30 percig, majd a fólia nélkül még további 30 percig.
Vegyük ki, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk kockára.
Forrás: http://en.alterkitchen.it/2011/11/05/apple-squares/