Hozzávalók
- 1,25 dl sűrű joghurt
- 25 dkg cukor
- 17 dkg liszt
- 10 dkg mandula, héj nélkül, finomra darálva
- ½ tk sütőpor
- 4 ek napraforgóolaj
- 4 db tojás
- ½ narancs frissen facsart leve, és reszelt héja
- 2 ek Nutella
Keverjük össze a joghurtot a cukorral, a liszttel, a mandulával, a sütőporral, a tojással és az olajjal simára.
Vegyük ki kb. a harmadát, és keverjük hozzá a Nutellát.
A maradékba keverjük bele a narancs levét és héját.
Kivajazott kisméretű tepsibe rétegezzük a kétféle tésztát.
200°C hőmérsékletű, előmelegített sütőben süssük kb. 60 percig. Mivel nagy a tészta nedvességtartalma, így különösen figyelni kell, hogy jól átsüljön a közepe is, a tűpróba javasolt.
Forrás: http://www.delscookingtwist.com/2013/09/18/moist-orange-and-nutella-cake