Hozzávalók
Töltelék
Tészta
Verjük habbá a tojásfehérjét.
Keverjük habosra a tojássárgáját a cukorral, fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet.
A óvatosan forgassuk bele a fehérjét.
Végül keverjük hozzá egy szűrőn át, hogy ne legyen csomós a kakaót.
Öntsük a tésztát kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe (36x26 cm).
Süssük 180 °C hőmérsékletű, előmelegített sütőben tűpróbáig.
Borítsuk nedves ruhára, húzzuk le róla a papírt és még melegen tekerjük fel roláddá.
Hagyjuk kihűlni.
Krém
A pudingport keverjük össze egy kis tejjel, amit a fél liternyi mennyiségből vettünk ki, majd a maradék tejjel és a vaníliával együtt főzzük sűrűre.
A vajat keverjük habosra a porcukorral, és keverjük a langyosra hűlt krémbe
Töltsük meg a tésztát a krémmel, és a megpucolt egész mandarinokkal.
Egy másik krém variáció, ha a túrósat esetleg jobban szeretitek:
Forrás: http://varecha.pravda.sk/recepty/mandarinkova-rolada-fotorecept/21029-recept.html
Tészta
- 5 db tojás
- 5 ek porcukor
- 5 ek liszt
- 2 ek kakaó
Töltelék
- 1/2 l tej
- 6 dkg vaníliás/tejszínes pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 15 -20 dkg vaj, szobahőmérsékletű
- 5 ek porcukor
- 7-8 mandarin
Tészta
Verjük habbá a tojásfehérjét.
Keverjük habosra a tojássárgáját a cukorral, fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet.
A óvatosan forgassuk bele a fehérjét.
Végül keverjük hozzá egy szűrőn át, hogy ne legyen csomós a kakaót.
Öntsük a tésztát kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe (36x26 cm).
Süssük 180 °C hőmérsékletű, előmelegített sütőben tűpróbáig.
Borítsuk nedves ruhára, húzzuk le róla a papírt és még melegen tekerjük fel roláddá.
Hagyjuk kihűlni.
Krém
A pudingport keverjük össze egy kis tejjel, amit a fél liternyi mennyiségből vettünk ki, majd a maradék tejjel és a vaníliával együtt főzzük sűrűre.
A vajat keverjük habosra a porcukorral, és keverjük a langyosra hűlt krémbe
Töltsük meg a tésztát a krémmel, és a megpucolt egész mandarinokkal.
Egy másik krém variáció, ha a túrósat esetleg jobban szeretitek:
- 50 dkg túró
- 1 cs vaníliás cukor
- 17 dkg tejföl
- 2-4 evőkanál porcukor
- 20 dkg vaj, szobahőmérsékletű
Forrás: http://varecha.pravda.sk/recepty/mandarinkova-rolada-fotorecept/21029-recept.html